Jei yra problema, yra ir sprendimas!

Visuomenės švietimas aplinkosaugos klausimais

Seminaras Marijampolėje

Rugpjūčio 22 d. Marijampolės savivaldybėje vyko pirmasis iš dešimties Aplinkos ministerijos iniciatyva organizuojamų seminarų apie atliekų tvarkymą sodų bendrijose.
 
Renginys skirtas regiono sodininkų bendrijų pirmininkams ir nariams, savivaldybės darbuotojams, jo metu su licencijuotų organizacijų, komunalinių įmonių, Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centro atstovais bus aptariami aktualūs atliekų tvarkymo klausimai apie pakuotės  atliekų surinkimą ir perdirbimą, elektros ir elektroninės įrangos prevenciją ir šalinimą, nagrinėjamos komunalinių atliekų tvarkymo sodų bendrijose problemos ir kt.
Seminaro tikslas – skatinti atsakingo vartojimo kultūrą ir ekologišką elgesį, žadinti visuomenės sąmoningumą raginant keisti vartojimo įpročius, neteršti ir nešiukšlinti, vengti atliekų ir tinkamai jas rūšiuoti.
 
Sodininkų bendrijose apstu spręstinų problemų dėl buityje susidarančių atliekų rūšiavimo. Dažnai atliekos nerūšiuojamos, bendrieji buitinių atliekų konteineriai stovi už sodų tvorų ir priklauso visiems – jais naudojasi ne tik sodininkai, bet ir aplinkinių kaimų gyventojai. Prie šių konteinerių sunešamos ir sąvartynuose nešalinamos atliekos: žolės maišai (žaliosios atliekos), seni baldai ir / ar elektros ir elektroninės įrangos atliekos.
 
Kaip sodininkų bendrijų narius motyvuoti rūšiuoti atliekas bei neteršti gamtos? Kaip žadinti visuomenės sąmoningumą? Kaip prie šių spręstinų problemų gali prisidėti vietos savivalda, komunalinių atliekų tvarkytojai, atliekų surinkėjai, licencijuotos organizacijos? Šio seminaro metu gvildenamos diskusijų temos skatins visus kartu kurti švarią aplinką, mažinti vartojimą ir rūšiuoti atliekas – juk perdirbus namuose išrūšiuotas atliekas nesunkiai pagaminami nauji gaminiai.
 
Seminaras vyko Marijampolės savivaldybės konferencijų salėje. 
 
Projekto iniciatorius – Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerija.
Partneriai: Marijampolės savivaldybė, UAB „Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centras“, Lietuvos sodininkų draugija, Pakuočių tvarkymo organizacija, Lietuvos komunalininkų ir atliekų tvarkytojų asociacija, Elektronikos platintojų asociacija „EEPA“.
 
 
 
                                  
 
                                         
 

Atgal