Jei yra problema, yra ir sprendimas!

EPA: aplinkosauginis projektas "Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!" 2013-2014 m. m.

Reglamentas

2013-2014 m. Elektronikos platintojų asociacijos (EPA) ir Socialinių partnerių projektas Lietuvos mokykloms
 
Projekto tikslas: įgyvendinti Elektronikos platintojų asociacijos vartotojų švietimo ir ugdymo programą „Mąstau, Rūšiuoju, Gyvuoju!”.
 
Projekto apimtis: 10 mokyklų iš kiekvienos apskrities, iš viso – 100 mokyklų.
 
Projekto partneriai: krepšinio klubai Kauno Žalgiris, Lietuvos Rytas, Elektronikos platintojų asociacija, prekybos tinklas „IKI“, AB „Danske Bank“, UAB „Žalvaris“, VšĮ „Eko-Šviesa“, Lietuvos žurnalistų sąjunga.
 
Projekto tikslinė grupė: moksleiviai nuo 9 iki 12 klasės (gali būti ir išimtys, tačiau ne jaunesni kaip 15 m.) už moksleivių amžiaus cenzo reikalavimo atitikimą atsako jų kolektyvus kuruojantys mokytojai, mokyklų vadovai.
 
Projekto laikotarpis: 2013 m. spalio mėn.–2014 m. gegužės mėn.
 
Projekto grafikas:
 
2013 m. lapkričio mėn. – I etapas mokykloms renkant baterijų atliekas.
2013 m. gruodžio mėn. – nugalėtojų nustatymas ir tarpiniai apdovanojimai. 1 vietos apskrityse laimėtojai kviečiami į krepšinio rungtynes Vilniuje (Lietuvos Ryto namų rungtynės) arba Kaune (Kauno Žalgirio namų rungtynės). Po varžybų moksleiviai turės galimybę 15-20 min. pabendrauti su krepšininkais, nusifotografuoti, gauti jų autografus. 2-3 vietų laimėtojai gauna pasirinktinai Lryto ar Kauno Žalgirio žaidėjų parašais papuoštą klubo atributiką (pvz. įrėminti marškinėliai, krepšinio kamuolys).
 
2014 m. sausio mėn. – II etapas mokykloms, renkant dujošvyčių lempų atliekas.
2014 m. vasario mėn. – nugalėtojų nustatymas ir tarpiniai apdovanojimai. 1 vietos apskrityse laimėtojai kviečiami į krepšinio rungtynes Vilniuje (Lietuvos Ryto namų rungtynės) arba Kaune (Kauno Žalgirio namų rungtynės). ). Po varžybų moksleiviai turės galimybę 15-20 min. pabendrauti su krepšininkais, nusifotografuoti, gauti jų autografus. 2-3 vietų laimėtojai gauna pasirinktinai Lietuvos ryto ar Kauno Žalgirio žaidėjų parašais papuoštą klubo atributiką (pvz. įrėminti marškinėliai, krepšinio kamuolys).
 
 
2014 m. kovo mėn. – III etapas mokykloms, renkant baterijų atliekas.
2014 m. balandžio mėn. – nugalėtojų nustatymas ir tarpiniai apdovanojimai. 1 vietos apskrityse laimėtojai kviečiami į krepšinio rungtynes Vilniuje (Lietuvos Ryto namų rungtynės) arba Kaune (Kauno Žalgirio namų rungtynės). ). Po varžybų moksleiviai turės galimybę 15-20 min. pabendrauti su krepšininkais, nusifotografuoti, gauti jų autografus. 2-3 vietų laimėtojai gauna pasirinktinai Lietuvos ryto ar Kauno Žalgirio žaidėjų parašais papuoštą klubo atributiką (pvz. įrėminti marškinėliai, krepšinio kamuolys).
 
2014 m. gegužės mėn. – visų trijų etapų absoliutaus nugalėtojo nustatymas ir pagrindinio prizo Kauno Žalgirio ar Lietuvos Ryto komandos / jos dalies atvykimas į mokyklos-nugalėtojos paskutinio skambučio šventę.
 
Projekto finansavimas: projekto prizus, bilietus į krepšinio rungtynes finansuoja Asociacija ir kiti projekto socialiniai partneriai. Asociacija ir partneriai taip pat padengia dviejų etapų moksleivių transportavimo išlaidas. Kiekvienai tarpinį etapą laimėjusiai apskrities mokyklai Asociacija ir socialiniai partneriai dovanoja iki 150 bilietų į vienas krepšinio rungtynes, įskaitant suaugusiųjų – mokytojų – vietas.
 
Projekto dalyvių registracija: išplatinus pasiūlymą visoms Lietuvos mokykloms, užregistruojamos pirmosios 10 mokyklų iš keikvienos apskrities, nurodytu elektroniniu paštu (ekologijaprojektai@gmail.com, projektai@epa.lt) pateikusios savo paraiškas. Konkrečiai mokyklai projekto metu pasitraukus iš dalyvių, dalyvauti kviečiamos kitos mokyklos, pagal paraiškų pateikimo laiko eiliškumą.
 
Projekto dalyvių pareigos: užtikrinti tinkamų atliekų kategorijų rinkimą (pagal projekto etapus), konkurso etapų pabaigos metu sąžiningai atlikti surinktų atliekų kiekių svėrimus ir jų duomenis pateikti konkurso organizatoriui, užtikrinti, jog visų moksleivių dalyvavimas projekte yra savanoriškas ir laisvas, sudaryti sąlygas mokyklos informacinėje lentoje kabinti A3 tipo plakatus apie vykdomą projektą ir galimybes mokyklos moksleiviams įsijungti į jo gretas.
Atgal